• Şişli / İSTANBUL
  • Tel : 02125720052

jazz Müzik Organizasyon

jazz Müzik Organizasyon

jazz Müzik Organizasyonu
İstanbul Geneli Jazz Müzik Grupları ile Canlı Müzik Keyfi,
Konservatuar Ekiplerinden Oluşan, Jazz Müziğini Yaşatan Birbirinden
Usta Jazz Müzik Sanatçıları ile İhtiyaç Duyacağınız Tüm Etkinlikleriniz de,
Kaliteli Müzik Ekipmanları, Sorunsuz, Tam zamanın da Keyifli Jazz Müzik Organizasyonları

Jazz (Caz) Müzik Organizasyonu İstanbul
Kurumsal Firmaların Tüm Etkinlik Organizasyonların da,
Müzik Organizasyon Hizmetlerimiz ile Çözüm Ortağınız Olarak Yanınızdayız..


Jazz ( Caz ) Müzik Organizasyonu
Jazz Müziği Hakkında Her Şey
Blues, Ragtime gibi Amerikan dünyasının sevilen müziklerinin yükselen

dallarından biri olan, orijinal söyleminde ''Jazz'' ismiyle anılan caz müzik,
19.yüzyılın ilk yarısında Amerika'da yaşayan Afrikalı kölelerin bulduğu bir müzik türü...
İsyan müziği niteliği taşıyan ezgilere sahip olan Jazz müzik hakkında
her şeyi öğrenmeye hazır mısın? Jazz nedir? Hangi özelliklere sahiptir?
İşte çok seveceğin ünlü Jazz ustaları ve Jazz hakkında bilmen gerekenler.... 

Jazz Ne Demek? Jazz Nedir Biliyor musun? 

Amerika'nın Lousiana eyaletinin hareketli liman şehirlerinden olan New Orleans'ta ortaya çıktığı bilinen caz; çoklu ritim, atışma, swing, doğaçlama gibi müzik tekniklerinin uygulandığı özel bir tür. Trompet, trombon, piyano, kontrbas, saksafon, gitar gibi enstrümanların yoğun olarak kullanıldığı caz müzikte; akordeon, keman, mandolin enstrümanları da yer alabiliyor. Cazın başlangıç adımlarını, Amerika'da tarlalarda ve demiryollarında çalışan Afrikalı işçilerin çalışma sırasında sıkılmamak için söyledikleri şarkılar oluşturuyor. Çok ağır koşullar altında çalışan Afrikalı kölelerin, bu müzik türüyle hem isyanlarını dile getirdikleri hem de motive oldukları tahmin ediliyor. İşçilerin zamanla yurtlarına geri dönmesi ise caz müzik için bir dönüm noktası sayılıyor. Bu sayede caz müzik, Amerika ve Afrika'da ardından dünyanın çok sayıda ülkesinde tanınarak sevilen bir müzik türüne dönüşüyor. Caz müzik nedir sorusunun yanıtını artık bildiğine göre, şimdi en önemli detaylara geçebilirsin. 

Jazz Tarihi: Önemli Dönüm Noktaları

Caz müziğin başlangıç aşaması kabul edilen Ragtime türünün, efsane caz sanatçılarından Scott Joplin'in yükselişiyle temelini güçlendirdiği biliniyor. 

Caz müziğin ilk yükseliş atağını 1910 yılında gerçekleştirdiği kaynaklarda yer alan bilgiler arasında... O yıllarda genel hatlarını Storyville'de geliştiren caz müzik; güzelliği, kendine has coşkusu ve enerji veren havasıyla kısa sürede dünyanın çok sayıda ülkesinde tanınmaya başlıyor. 

19. yüzyılda gelişmeye devam eden caz müzik; Swing, Kansas gibi türlerin yanı sıra serbest caz, Latin caz, Soul, caz Rock, Smoth gibi çeşitlere ayrılmaya başlıyor ve bu türleri çok sayıda yeni tür takip ediyor. 

Caz müziğe saksafon, klarnet, trombolin gibi enstrümanların kullanılmasıyla birlikte Dixieland tarzı ortaya çıkıyor. Kendine has bir akım yaratan bu tarz, daha sonra dünyanın önde gelen orkestralarıyla birlikte yerini Swing akımına bırakıyor. Swing türü ise 20 yıl boyunca popülerliğini korumayı başarıyor. 

1945'lerde ortaya çıkan en önemli caz akımı ise Bebop akımı... Enstrümanlarda gösterilen ustalıkla ön plana çıkan bu akım; Charlie Parker, Dizzy Gillespie gibi önemli isimler tarafından yaratılarak günümüzde de varlığını sürdürüyor. 
 

Jazz Müzik Türleri Nelerdir? 

Caz müzik, çeşitli müzisyenlerin yorumlarıyla önemli ataklar gerçekleştiriyor ve popülerliğini halen sürdürüyor. Romantik ve coşkulu olmasıyla hareketlilik veren ve her tarza hitap eden caz müzik, yeni nesil sanatçı ve türler sayesinde dinleyici kitlesini her geçen gün genişletiyor. Caz müziğin en sevilen türleri ise şöyle; 

Ragtime, 

Blues Jazz, 

Dixieland, 

Big Band, 

Swing, 

Be-Pop, 

Cool Jazz,

Free Jazz, 

Fusion, 

Hot Jazz, 

Cuse. 

Jazz Müziğin Özelliklerini Keşfet! 

Jazz müzik, kendine has özellikleriyle klasik müzik türlerinden ayrılıyor. Şarkı esnasında doğaçlama yapan usta caz sanatçılarının devreye girmesi, jazz müziğe bir başkaldırı niteliği de kazandırıyor. 

Caz müzik kendisini sürekli yenileyen ve kendi içerisinde yeni akımlar yaratmaya devam eden popüler müzik türleri arasında yer alıyor. 

Caz müzikte enstrümanların yanı sıra solistin sesi de ön planda bulunuyor. Beste yapan usta caz sanatçıları, çoğu zaman doğaçlama yöntemiyle de şarkılar oluşturuyor. 

Caz müziğin en belirgin özelliği, müzisyenlerin her birinin aynı anda çalması ve enstrümanların sesini diğerlerinden daha fazla duyurmaya çalışması... Müzisyenlerin yegane amacı daha fazla duyulmak.... 

Modern caz müzikte sahnedeki müzisyenler birbirlerinden bağımsız olarak çalmaya devam ediyor. Sahnedeyken birbirleriyle uyum içerisinde olma kaygısı da taşımıyor. 

Aykırılığın, isyanın ve başkaldırının müziği olduğu ifade edilen caz türü; kıvrak ezgileri, heyecan veren alt yapısı, ruha hitap eden coşkulu tarzıyla romantizmin ve aşkın da sembolü olarak kabul ediliyor. 

Dinlemeden Geçmemen Gereken Klasik Jaz Sanatçıları 

Louis Armstrong, 

Art Blakey, 

Duke Ellington, 

Miles Davis,

Charles Mingus, 

Dizzy Gillespie,

John Coltrane,

Charlie Parker, 

Wes Montgomery, 

Herbie Hancock,

Nat King Cole,

Billie Holiday, 

Kurt Elling,

Thelonious Monk, 

Elvin Jones. 

Modern Caz Sanatçıları ve Grammy Ödülü Alan Ünlü Caz Albümleri

Aşağıda sıralanan modern jazz sanatçıları, son yılların en sevilen ve en çok ödül alan sembol isimlerinden... En iyi solo caz performansları, en iyi caz vokalleri, en iyi enstrümantal caz performansları gibi kategorilerde ödül kazanan bu sanatçılardan en az bir tanesi, kulaklarının pasını silebilir. Dinleme listeni aşağıdaki sanatçıların albümleriyle oluşturabilir, caz müziği nedir sorusunu bizzat kendi deneyiminle öğrenebilirsin. 80'li, 90'lı ve 2000'li yılların en iyi caz müzisyenlerini keşfetmeye hazır mısın? İşte sanatçılar ve albümleri... 

Shabaka Hutchings, 

Christian Scott, 

Yissy Garcia, 

Moses Boyd, 

Marquis Hill, 

Wynton Marsalis - Black Codes, 

Bill Evans - Converations with Myself 

Miles Davis - Tutu, 

Pat Metheny Group - Offramp, 

Dee Dee Bridgewater - Dear Ella, 

Stan Getz - Joâo Gilberto - Getz / Gilberto, 

Duke Ellington - Anatomy Of A Murder, 

Esperanza Spalding - Radio Music Society, 

Al Jearreau - Look to the Rainbow, 

Gary Burton - Alone at Last.